Voor wie is onze dagbesteding?

Dagbesteding Bij Truus is een flexibele dagopvang met ruime openingstijden voor vergeetachtige of licht dementerende ouderen. Mensen die op leeftijd zijn en bij wie het dagelijks leven wordt beïnvloed door vergeetachtigheid, de ziekte dementie of Alzheimer. Ouderen die overdag niet alleen kunnen zijn. Voor wie het doen van dagelijkse handelingen moeilijk is of steeds moeilijker wordt.

 

Al deze mensen zijn welkom bij onze dagopvang voor ouderen.

Wij zijn volledig afgestemd op leven met vergeetachtigheid, Alzheimer of dementie. 

 

Wanneer u uw vader, moeder of partner aanmeldt bij onze dagopvang maken wij altijd eerst een afspraak met u en de oudere waar u mantelzorger voor bent. De afspraak is altijd bij ons op locatie. We zien graag of iemand zich prettig voelt bij ons. Welke initiatieven de dementerende laat zien. We horen ook graag van de mantelzorger wat de wensen omtrent de opvang zijn. Het is goed om eerst kennis met elkaar te maken en een uurtje op proef te draaien.

Neem nu contact met ons op voor een eerste oriëntatie.

 

 

Wie betaalt de dagbesteding voor ouderen met dementie?

Verblijf bij dagopvang Bij Truus kunt u betalen uit eigen middelen, maar ook vanuit uw persoonsgebonden budget, de WMO (vergoeding van de gemeente) of de WLZ (vergoeding via het CIZ, Zorgkantoor, SVB).

Wij geven u graag meer informatie over de mogelijkheden. Ook het vervoer van en naar onze dagopvang kan uit de diverse regelingen bekostigd worden.

 

Welke activiteiten doen we met ouderen met dementie?

 

Wij houden rekening met de wensen en mogelijkheden van ouderen en mensen met dementie. We starten het verblijf heel rustig met een kopje koffie of thee. We nemen er iets lekkers bij en zoeken een fijne plek om te zitten. We maken een praatje met de gast. Nemen ruim de tijd voor hem of haar. En omdat we onze dementerende gasten kennen, weten we precies wat de gast leuk vindt om te gaan doen.

Mensen uit deze streek hebben vaak een deel van hun leven geleefd als buitenmens. Hadden een eigen tuintje, gingen met dieren om, zijn vaak echte plattelanders. Dat begrijpen wij heel goed. Daar sluiten bij op aan. Onze locatie geeft de mogelijkheid om buiten leuke dingen te doen, maar ook om gewoon lekker te gaan zitten. Net wat de gast wil

 

Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor uw vader, moeder of partner kunnen doen.