Zoekt u een dagbesteding met ervaring met dementie?

 

Wij zijn Ton en Marja. Truus is onze (schoon-)moeder en zij woonde gezellig bij ons, haar mantelzorgers.

We zorgden goed voor Truus en dat is ook dementiedeskundigen opgevallen.

Over ons Marja. Truus en Ton
Marja, Truus en Ton

 

'Iedere dementerende zou zo'n goed leven moeten hebben' zeiden o.a. de geriater en huisarts.

Een idee dat ons in eerste instantie overviel, maar wat wij inmiddels als een goed idee zien.

  

Truus heeft ons leren omgaan met dementie.

Zij heeft ruim 8 jaar dementie gehad. Een hele vervelende ziekte die het leven van Truus en haar mantelzorgers drastisch heeft veranderd. Maar ook heeft verrijkt.

 

Afgestemd op dementerende ouderen

We hebben aan het lijf ervaren dat veel dagbesteding niet is afgestemd op mensen met dementie en hun mantelzorgers. Openingstijden van 9.00 tot 16.00 uur maken het moeilijk om mantelzorger te zijn.  Alles combineren is geen gemakkelijke opgave. Het is ons niet gelukt om een opvang volledig afgestemd op mensen met dementie en met ruime, flexibele openingstijden te vinden.  We vroegen ons af waarom 'meedenken' kennelijk zo moeilijk was. En daarom willen wij nu meedenken met dementerende ouderen en hun mantelzorgers.

 

Wij willen licht-dementerende ouderen een prettige tijd geven in een rustgevende, gezellige omgeving.

 

 

Unieke locatie dagopvang Bij Truus

Ons huis staat op een geweldige locatie en is met recht uniek te noemen. Er is rondom natuur. U ervaart de seizoenen, u ziet de reeën, eekhoorntjes, vogels, bloemen, bomen..... Onze gasten worden altijd blij en rustig van de omgeving.

Zowel vanuit de verschillende zit gelegenheden binnen, als vanaf de diverse terrassen, ervaart u het unieke en rustgevende gevoel dat de natuur ons geeft. Truus zat vaak met ons te kijken en genieten van vogels. Een genietmoment die wij ook graag geven aan uw (dementerende) vader, moeder of partner.

 

Delen met onze ouderen

We delen dit klein geluk graag met mensen die het moeilijk hebben. Ouderen die extra aandacht nodig hebben. We hebben ervaren hoe we iemand die dementeert rustig kunnen krijgen. Hoe we iemand met deze ziekte, maar ook licht dementerenden een leuke, gezellige dag kunnen bezorgen.

We hebben ook geleerd dat het belangrijk is dat de mantelzorger zijn eigen leven op een zo stressloos mogelijke manier kan leven. Geen paniek, omdat een werkdag vroeg begint of om een vergadering die uitloopt. Vader, moeder of de partner blijft gewoon iets langer bij ons. We zorgen er voor dat onze gast het naar zijn zin heeft. Dat hij of zij het jammer vindt dat u al weer bent om hem of haar op te halen.

 

Dat gunt u uw vader, moeder of partner (al dan niet dementerend) toch ook. Neem contact met ons op en vraag naar Ton Lelieveld.

 

Ton en Marja