Bij Truus in de media

Openingsbericht in de media

Nieuw: Dagopvang voor (dementerende) ouderen in Vaassen 

 

 

truus-ton-jpeg

 

Dagopvang Bij Truus in Vaassen is sinds kort geopend voor ouderen die overdag in huiselijke sfeer begeleiding en zorg nodig hebben. Dit kunnen ouderen zijn die dementerend zijn en daarom beter niet alleen kunnen zijn, maar ook ouderen die vanwege vergeetachtigheid of eenzaamheid graag in het gezelschap van anderen zijn.

 

 

Ruime openingstijden, flexibele opvang
Als mantelzorgers liepen wij altijd tegen beperkte openingstijden en vastgestelde dagen aan, aldus Ton Lelieveld initiatiefnemer van de nieuwe dagopvang Bij Truus. Wij willen van ’s morgens vroeg tot aan het begin van de avond open zijn, zodat mantelzorgers niet hoeven te haasten. Wanneer een vergadering uitloopt is het niet erg, maar ook een file die oponthoud geeft maakt niet uit. Vader, moeder of de partner blijft gewoon gezellig bij ons tot de mantelzorger er is. Wij doen niet aan beperkte openingsuren (bv. van 9.00 – 16.00 uur) Ook is het mogelijk om per week andere dagen af te spreken, zodat de mantelzorger ook flexibel is in zijn of haar agenda.

 

 

Huiselijke gezelligheid in een veilige omgeving
Wij hebben ervaring als mantelzorger met een dementerende (schoon-)moeder. De omgeving en de prikkels die een oudere krijgt is van groot belang. Onze locatie is in een natuurlijke omgeving en veilig, de woonkamer is gezellig en heeft meerdere zitgelegenheden. Zowel vanuit binnen als van de verschillende terrassen kunnen de gasten de reeën, eekhoorntjes, konijnen en vogels zien. Bij de gezellige haard is het goed toeven op minder mooie dagen. Koffie met iets lekkers gaat er dan wel in, aldus Ton Lelieveld. En tussen de middag nuttigen we een lunch met elkaar. En natuurlijk is er ook elke dag een middagsnack .

 

 

Kleine groep, persoonlijke aandacht
Om echt aandacht aan iedereen te kunnen geven en een dagprogramma te bieden waar iedere gast zich persoonlijk prettig bij voelt hebben we gekozen voor een kleine groep. Zo kunnen wij garanderen dat iedereen en prettige en gezellig dag heeft. Mensen die willen tuinieren kunnen dit in de tuin of in een verhoogde m2 tuin doen, wie een spelletje wil doen kan dat doen, maar ook gewoon lekker zitten en genieten van de omgeving is prima. Het is maar net wat iemand wil. Vooral voor mensen van ‘het platteland’ is de combinatie van de mogelijkheden op onze locatie zeer prettig.

 

 

PGB
Dagopvang Bij Truus is geschikt voor iedere oudere, maar kan ook betaald worden uit een persoonsgebonden budget. Ook vanuit de verschillende overheidsorganisaties zijn er mogelijkheden om het verblijf te bekostigen.

Neem contact met ons op
Bent u mantelzorger voor uw moeder, vader of partner. Of wilt u zelf graag onder de mensen zijn in een gezellige omgeving? Zoekt u een gezellig en comfortabele dagopvang, met ruime openingstijden op een unieke locatie met optimale natuurbeleving? Neem dan contact op via bijtruus@kpnmail.nl of kijk op de website www.bijtruus.nl . Dagopvang Bij Truus aan de Kortenbroekweg 5 in Vaassen informeert u graag over de mogelijkheden.